Bordspel: Kinderen dichter bij zichzelf brengen

Nieuw spel brengt kinderen dichter bij zichzelf

Kinderen dichter bij zichzelf brengen. Dat is het doel van het spel ‘Samen met de hond de cirkel rond’ dat ik heb gemaakt. Als integratief kindertherapeut heb ik het spel zelf al uitgetest samen met de kinderen in mijn praktijk. Het is een mooie manier om kinderen spelenderwijs aan het praten te krijgen.

Waarom dit spel?

Het valt mij op dat veel kinderen de wereld waarin ze leven als erg druk ervaren. Ze zijn soms maar moeilijk bij beeldschermen vandaan te houden. Ook hebben ze het druk met sport, muziek of andere verplichtingen. Door deze ontwikkelingen wordt het voor kinderen steeds moeilijker om dicht bij zichzelf te blijven. Dat terwijl het juist zo belangrijk is dat een kind kan zijn wie hij is. Op die manier zit hij lekkerder in z’n vel en kan hij het leven beter aan.

Dichter bij je wens

Doel van dit bordspel is: een kind op speelse, inzichtelijke manier dichter bij zichzelf te brengen. Je mag zijn wie je bent. Dit kun je bereiken door een reis te maken door de natuur waarbij de hond je leraar is. Wij kunnen namelijk veel van honden leren. Door dit spel te spelen en door te praten kom je dichter bij je wens.  Die wens mogen kinderen aan het begin van het spel zelf opschrijven en in het midden van het speelbord leggen. Een wens kan bijvoorbeeld zijn: meer zelfvertrouwen krijgen, weer blij worden of iets anders waar het kind tegenaan loopt.

Voor wie en waar verkrijgbaar?

Het spel is geschikt voor jong en oud, van 8 tot 80 jaar. Het is leuk voor  ouders om samen met hun kind te doen of  voor hulpverleners en hun cliënten. Het spel is te bestellen via mijn praktijk. Voor meer informatie kunt u mij bellen of mailen: 06-48607611 of info@jacobawierstra.nl

Workshop

Het is mogelijk om uitleg van het spel te krijgen door middel van een workshop.

Dan kun je ervaren hoe het spel voor jou en je cliënt, of voor jou en je kind werkt.

Opgeven kan via het contactformulier op de website,  of door te bellen.

Lesgeven via mijn spel: ‘Samen met de hond de cirkel rond’.
Bij Maud Jacobs in Warns; voor de opleiding therapiehond-begeleider.